tirsdag den 30. december 2008

Online President #1

Barack Obama brugte internettet og de sociale netværk til at revolutionere måden at føre valgkamp på. Ingen tvivl om denne valgkamp vil blive studeret nu og mange år frem, men hvad var det at Obama og hans valgmaskine gjorde så godt – eller gjorde radikalt anderledes end modstanderen McCain?

På websider såsom BlackPlanet.com, Migente.com, Faithbase.com og LinkedIn.com rakte han ud til hhv. afroamerikanere, latinamerikanerne, religiøse vælgere og de unge, dynamiske karrierejagere. Han gjorde intensivt brug af podcasting, streaming videos (YouTube.com), Web adds (banner, Google Adwords, linkexchange og in-game adds), permission marketing (sms beskeder på valgdagen). Han var mere end tilstede på Facebook, MySpace, Flickr, Twitter. De sociale medier blev brugt til at samle og organisere sine mange støtter. Initiativerne er isoleret set ikke revolutionerende, men det nye er med hvilken konsekvens og omtanke de hver især er blevet anvendt. Dette er det tydelige bevis for, at hvert medie skal bruges på dets egne præmisser i en gennemtænkt strategi. Det kan altså betale sig at udvikle et koncept før, at man hopper ud i verdenen af sociale medier med sit brand.

Amerikansk politik er forandret for altid og meget tyder på, at erfaringerne fra præsidentvalget i 2008 vil blive studeret af politiker kommunikationsfolk verden over – inkl. Danmark. Man vil også I dansk politik, hen over de næste år, opleve en radikalt anderledes måde at kommunikere med vælgerne på. De ledende partier er allerede så småt begyndt at tage de nye teknologier og muligheder I brug. Blogging, web TV, Online adds osv., men intet at sammenligne med den netop overståede amerikanske valg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar